Idag vart det dressyr för Moriks del, passade på att dra ett ridpass i höstsolen, och trott eller ej, det vart väldigt varmt, jag vart genom svett av ridpasset iaf!

Idag övade vi på igångsättningar i trav, speciellt i höger varv, då han börjat strula lite i det varvet, han kan liksom inte bestämma sig vilken ben han ska börja på, så det blir någon konstig gångart med inslag av skritt, trav och tölt typ. Men vi fick några riktigt fina igångsättningar och han höll traven bra, förut har vi alltid fattat trav i vänster varv och gått över i höger varv när traven rullar på, och det är verkligen jätte nyttigt för honom att byt varv i traven, MEN för att stärka hans högra sida så tror jag mer på att man fattar trav i högervarv och bryter av, fattar och bryter av och hålla på så under ridpasset med trav i vänster varv som omväxling! :-)

Skritten var idag hans alldra bästa hittils, lagom på, och jättre trevlig att jobba med, inte alls lika stel i höger sida som han tidigare har varit, så med skrittjobbet är jag riktigt nöjd med!! :-)

Kommentera

Publiceras ej